Divendres 8 juliol 2016

Patrimoni Campredonenc

Associació Cultural Soldevila.

10 min

Patrimoni Campredonenc

La història de Campredó és remunta segles enrere. Aquest audiovisual fa un repàs dels vestigis que ens ha llegat el pas del temps: les tombes antropomòrfiques, la Torre medieval de Font de Quinto i la Casa del Prat entre molts d’altres. Una aproximació divulgativa a la història i el patrimoni del nostre poble.

Historia de un viernes

Direcció: Diversos autors.

Catalonia Film School.

7 min

Historia de un viernes

Una història carregada d’ambient nocturn que transcorre un divendres a la nit en un bar musical, entre alcohol i mirades intimidants. Curtmetratge elaborat pels alumnes de la Catalonia Film Shcool.

Amposta mon Amour

Direcció: Jordi Galo.

Films Nòmades.

46 min

Amposta Mon Amour (2)

Tercera pel·lícula ampostina que homenatja el cinema mut de principis de segle passat. La producció es va presentar en el marc de la darrera edició de la ‘Festa del Mercat a la Plaça’. El personatge principal és el doctor Forcadell que s’ha enamorat per primer cop, el seu rival intentarà endeutar el poble i els germans Gisbert l’ajudaran.

La Filla del Farer

Direcció: Mario Pons.

Sègula Produccions.

55 min

La filla del Farer

Helena descobreix un extens arxiu familiar, imatges del desaparegut ofici de Torrer de fars, representat pel seu avi, l’Alfredo Cabezas Martos.
Els primers fars del Delta de l’Ebre formen part dels records dels últims habitants del far de Buda. Manolita, junt amb el seu germà Antonio, rememoren un passat mític dins l’inconscient col·lectiu d’un territori que s’enfonsa lentament dins la mar. Iniciem un viatge en el temps des dels records d’una anciana de 83 anys, cap a les vivències d’una nena que viu en un entorn salvatge flanquejat per les llums del Delta de l’Ebre, una història personal lligada a la simbologia de la llum dels fars.
El 18 de Juliol de 1936, s’ordena l’apagada de les llums del fars a l’Estat Espanyol. Segons la Manolita Cabezas, la filla del farer: “Als fars va passar els moments més feliços de la nostra vida, també els més tristos”. A l’Abril del 1938, quan Franco trenca el front d’Aragó, l’exèrcit de la República fuig en desbandada cap a la banda esquerra de l’Ebre. El General Enrique Lister mana dinamitar els ponts del riu a Móra d’Ebre i Tortosa, també destruir el far de la illa de Buda pel seu valor estratègic. El 21 d’abril, la família Cabezas és obligada a sortir de casa, de matinada. “Els sodats tenien ordre de cremar el far…”.
Des de la perspectiva històrica ens aproximem a una realitat eminentment quotidiana, però que per les seves característiques té episodis realment singulars. Aquesta gent són subjectes protagonistes d’aquesta història, la de les seves vides lligades als fars.

 

 

 

Anuncis