Programació 2016

Divendres 8 Juliol

22h / Plaça de l’Església de Campredó

Documental
Patrimoni Campredonenc
Associació Cultural Soldevila.
10 min
La història de Campredó és remunta segles enrere. Aquest audiovisual fa un repàs dels vestigis que ens ha llegat el pas del temps: les tombes antropomòrfiques, la Torre medieval de Font de Quinto i la Casa del Prat entre molts d’altres. Una aproximació divulgativa a la història i el patrimoni del nostre poble.

Ficció
Historia de un viernes
Direcció: Diversos autors.
Catalonia Film School.
7 min
Una història carregada d’ambient nocturn que transcorre un divendres a la nit en un bar musical, entre alcohol i mirades intimidants. Curtmetratge elaborat pels alumnes de la Catalonia Film Shcool.

Ficció
Amposta mon Amour
Direcció: Jordi Galo.
Films Nòmades.
46 min
Tercera pel•lícula ampostina que homenatja el cinema mut de principis de segle passat. La producció es va presentar en el marc de la darrera edició de la ‘Festa del Mercat a la Plaça’. El personatge principal és el doctor Forcadell que s’ha enamorat per primer cop, el seu rival intentarà endeutar el poble i els germans Gisbert l’ajudaran.

Documental
La Filla del Farer
Direcció: Mario Pons.
Sègula Produccions.
55 min
El documental La filla del farer, produït per Sègula Films, rescata les vivències de la família Cabezas, l’última que va viure al far de Buda i una de les últimes que va residir a l’illa del mateix nom, avui en part extingida, ja que és devorada progressivament pel mar. Els seus records són la metà-fora d’un ofici extint, d’una època perduda i dels canvis soferts en un territori, el de la desembocadura de l’Ebre, que va desapareixent any rere any a causa de la regressió. .

Dissabte 9 Juliol

De 10h a 13h / Casal Francesc Llop

Taller d’introducció a la producció cinematogràfica.
Durant tres hores els participants podran conèixer els conceptes bàsics d’una producció cinematogràfica: la di-recció, el llenguatge cinematogràfic la il·luminació i la direcció d’actors. El curs estarà impartit pel professorat de la CATALONIA FILM SCHOOL una escola de cinema amb seu a Vilanova i la Geltrú que imparteix formació en arts escèniques i interpretació i tècniques cinematogràfiques amb l’ús de noves tecnologies TIC.

Gratuït. Places limitades.

Informació i inscripcions: fira@campredo.net

19h / Restaurant Can Joan (Campredó)

Projecte de màrqueting audiovisual ‘Rockinshoe’
‘Rockinshoe’ —o dit d’una altra manera una pedra a la sabata— aquest és el nom del projecte del campredonenc Jaume Cugat Mulet (Tortosa, 1984), Doctor en química per la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. Lluny del que s’espera d’una persona que ha assolit el major rang acadèmic, s’ha fet emprenedor per posar remei a un dels interrogants que més l’han turmentat com a estudiós de la ciència: per què a les persones els costa tant interessar-se pels fenòmens científics quan són les lleis que dominen el món? A través de l’audiovisual intenta donar resposta a aquests interrogants.

22h Plaça de l’Església de Campredó

Ficció
Les fruites del rei
Direcció i guió: Roman Aixendri, Germán Machí i Adrià Machí.
10 min

El rei Carles i el seu serf Adrià s’aturen en un turó per degustar els petits plaers de la vida i també de les bones converses. Un diversimento audiovisual de producció campredonenca i enregistrat a l’entorn de la torre templera de Font de Quinto.

Ficció
Panxampla

Direcció: Vanessa Batista i Guillermo Barberà.
Films Nòmades.
15 min

Un curtmetratge que recrea les llegendes que envolten la vida de Joan Pujol i Fontanet, el bandoler Panxampla. Fou un bandoler nascut a Alfara de Carles el 1857. Va ser sotmès a un Consell de Guerra i sentenciat a mort per haver ferit un guàrdia civil, en una de les nombroses escaramusses hagudes al massís del Port.

Ficció (Tràiler-avançament)
La millor opció (tràiler)
Direcció: Òscar Pérez.
DDM VIsual.
2 min
Koto, un jove sahrauí nascut en un camp de refugiats d’Argèlia, necessita urgentment un ronyó i la millor opció com a donant és la seva mare biològica, a qui no veu des que va ser acollit a Espanya quan encara era un nen. La sobtada arribada de la família és un revés per a Koto, que veu com el seu nou món s’esfondra. Allunyat de les creences i costums dels seus, el jove s’ha d’enfrontar a les seves orígens per intentar salvar-se. Una pel·lícula basada en un història real i interpretada pel seu veritable protagonista, Koto Maelainin.

Documental
El tram final
Direcció: Òscar Pérez.
Getsemaní Produccions.
58 min
A primer cop d’ull, la pel·lícula es podria definir com una història arquetípica sobre vida quotidiana al Delta de l’Ebre: la plaça del correbou, les menjades populars, el cultiu de l’arròs, etc. Però darrere d’aquest esquema bàsic s’hi amaguen més coses: la història de la crisi social, econòmica i ambiental que viu el sud d’Europa.

Documental
L’arròs, el cicle de la vida al Delta
Direcció: Pau Bertomeu.
Delta Produccions.
30 min
El cultiu de l’arròs ha condicionat les costums, la gastronomia i la música del Delta de l’Ebre. Aquest documental analitza el passat, el present i el futur d’un territori a partir d’un grau d’arròs, tant petit i tan poderós que uneix tot el Delta.

 

Diumenge 10 Juliol

20h / Plaça de l’Església de Campredó

22:00 Cerimònia de clausura de la 9ena edició del Curt-redó Film Festival presentada per David Anguera.

Premi a la millor Producció Documental.
Premi a la millor Producció de Ficció.
Premi del Públic.

Inici de les projeccions a partir de les 22:00.

Lloc: Plaça Tomás Cardona de Campredó (Baix Ebre).

Anuncis